Ofte stilte spørsmål

Her finner du lett tilgjengelige svar på alle spørsmål du har om vår tjeneste og ditt kundeforhold.

Om Habio

Hvilke fordeler får vi som kraftleverandør ved å benytte Habio?

Du ivaretar dine eksisterende kunder og kan konsentrere deg om å få ditt selskap til å blomstre. Du kan umiddelbart tilby kundene dine en løsning som møter deres brukerbehov og som og kan tilpasses uten store investeringer i tid og penger.

Hvordan ivaretar Habio vår merkevare?

Habio er en white label-løsning, som gjør at du som kraftleverandør får en ferdig tjeneste tilpasset med din merkevares logo og brandfarger uten store investeringer i tid og penger.

Hva betyr det at Habio er en SaaS-tjeneste?

SaaS (Software as a Service) er en skybasert programvare man abonnerer på og får tilgang til gjennom en nettleser, som leveres og administreres eksternt av en teknologileverandør.

Er Habio tilgjengelig som tjeneste for sluttbruker?

Habio er en tjeneste til kraftleverandører som markedsfører tjenesten under sin egen merkevare til sine kunder.

Hvordan reduserer Habio antall henvendelser til vår kundeservice?

Habio integreres mot kraftleverandørens systemer slik at sluttbruker selv kan finne svar på relevante spørsmål om faktura, strømpriser, forbruk, strømstøtte osv.

Tjenesten

Hva slags innsikt tilfører Habio sluttbruker?

Med innsikt i eget strømforbruk er det enklere for sluttbruker å gjøre noe med sitt forbruk og redusere kostnader. Habio gir innsikt i effekttopper gjennom måneden, som er beregningsgrunnlaget for den nye nettleiemodellen, samt timepriser på spot for kommende døgn og tilbake i tid. 

I tillegg vil sluttbruker hele veien ha kontroll på eget forbruk fra dag til dag, måned til måned og år til år.

Kunden får også detaljert ladestatistikk, med forbruk og kostnader.

Kan sluttbruker ta kontakt med kraftleverandør via tjenesten?

Ja, som en integrert del av tjenesten kan sluttbruker enten ta kontakt ved å bruke et feedback-skjema eller ved å benytte kraftleverandørens oppgitte e-post, telefon eller nettside-url.

Er visning av nettleie integrert i Habio?

Ja, dersom dere som kraftleverandør tilbyr gjennomfakturering av nettleie vil nettleien kunne fremvises for dine sluttbrukere.

Vises den statlige strømstøtten i Habio?

Ja, strømstøtten vises både tilbake i tid og aggregert for inneværende måned.

Kan vi som kraftleverandør velge bort enkelttjenester vi ikke ønsker å tilby til våre sluttbrukere?

Ja, selv om eksempelvis tjenesten smartlading er implementert i Habio kan du som kraftleverandør velge å ikke tilby denne tjenesten til dine sluttbrukere.

Smartlading

Hvilke biler har støtte for smartlading i Habio?

Habio er blant de plattformene som støtter flest biler i dag og har støtte for 100+ bilmodeller. Etter hvert som flere bilmodeller får støtte for smartlading vil Habio også støtte disse. Oppdatert liste over biler vi støtter kan du se her: Biler som støtter smart lading.

Teknisk

Hvordan kobler vi Habio til våre systemer?

Habio kobler seg til for eksempel Elwin via API’er. Elwin sitt CustomerWebAPI er et eksempel på aktuelt API for blant annet kundeinformasjon og forbruksdata.

Lagrer Habio data om sluttbruker?

Habio lagrer ikke persondata i sin plattform utover aggregert brukerdata for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen. Kundedataene er kraftleverandørens eiendom og hentes kun når sluttbruker ber om det gjennom bruk av tjenesten.

Hvilke tredjepartsleverandører er Habio koblet til?

Habio er koblet til Elwin for innhenting av kundeinformasjon og forbruksdata, Nord Pool for innhenting av timepriser på spot og det norske selskapet Enode for integrasjon mot solcellepaneler, ladeboks og smartlading av elbil.

Fant du ikke det du lette etter?

Kontakt oss gjerne slik at vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss